Pauline Wingelaar

Pauline Wingelaar openhartig over verlies van dochtertje Belle: ‘Ik dacht, zolang ze in me zit blijft ze bij mij’

Gooische Moeder-Pauline Wingelaar verloor in september 2021 haar derde kindje en eerste dochter Belle. Na 22 weken kwam haar Belle plotseling ter wereld, nadat Pauline er alles aan had gedaan om te voorkomen dat haar dochter te vroeg geboren zou worden, zoals continu plat liggen. “Ik dacht: het is heftig, maar ik hou dit vol tot ze 24 weken is. Dan komt het goed. Stronteigenwijs misschien, maar ik dacht: zolang ze in me zit blijft ze bij mij.”

Als ze in het ziekenhuis naar het toilet gaat omdat ze last heeft van krampen, wordt Belle plots geboren. “Ik schrok zo erg”, vertelt de 36-jarige realityster aan tijdschrift LINDA. “Maar ik kon niet meer terug. Ik heb haar billen vastgehouden, want die kwamen al een beetje naar buiten, en ben zo teruggewaggeld naar het bed. Even later kwam iedereen binnen, de artsen, de verpleegkundigen. ‘Laat je hand maar los’, zeiden ze, ‘laat maar los.’ Maar ik durfde het niet.”

Nadat ze toch haar hand loslaat en Belle ter wereld komt, wordt het kleine, bijna doorzichtig meisje op haar borst gelegd. Ze beweegt, maar huilt niet, vertelt Pauline. “Ik dacht van tevoren dat ik niet zou durven kijken, maar alles is anders op zo’n moment.” 45 minuten later overlijdt Belle en Pauline is daar niet bij, omdat ze direct onder het mes moest om haar placenta te laten verwijderen.

Genoeg is genoeg

De afschuwelijke gebeurtenis heeft Pauline’s kijk op het leven voorgoed veranderd en misschien wel op een goede manier, zegt ze dapper. “Alsof Belle mij op de rem heeft doen trappen. Mij heeft geleerd dat genoeg genoeg is, morgen weer een dag.”