×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Paul van Gorcum voelt zich ondanks kanker kerngezond

Paul van Gorcum voelt zich ondanks kanker kerngezond
17.12.2019 -

Drie jaar nadat er prostaatkanker bij Paul van Gorcum werd ontdekt, gaat het goed met de gezondheid van de 86-jarige acteur. Zijn leven leek even uitzichtloos, maar inmiddels voelt Van Gorcum zich 'kerngezond'.


Nadat de chemokuur aansloeg, knapte Van Gorcum naar eigen zeggen ‘redelijk snel op’. ‘Ik sta sindsdien onder voortdurende medische controle. Vier keer per jaar krijg ik een hormooninjectie en een keer per jaar een calciuminjectie. Ik kan honderd worden met mijn ziekte, zegt mijn dokter altijd. Ik geloof hem. Ik voel me kerngezond. Ik mag alles eten en drinken en mijn energie heb ik weer helemaal terug.’

De acteur, vooral bekend van zijn rol als Baron Van Neemweggen uit Bassie & Adriaan, is ondanks zijn leeftijd nog regelmatig aan het werk, al ligt het werk niet meer voor het oprapen. ‘Ik had gráág een rol willen hebben in Hendrik Groen. Op de een of andere manier hebben ze niet aan me gedacht. Jammer,’ aldus Van Gorcum, die nog altijd wordt aangesproken op zijn rol als de Baron.

”Drommels, drommels’, hoor ik de mensen dan achter mijn rug zeggen. Dat vind ik een compliment’, gaat Van Gorcum verder. ‘Dat ik daarnaast ook in zware, serieuze en klassieke dramastukken heb gestaan, dat zijn veel mensen al lang vergeten. Het stoort me niet. Wat me wel goed doet, is dat ik zo nu en dan van mensen, die zich in mij verdiept hebben, verbaasd te horen krijg dat ik in mijn leven zoveel heb gedaan. Ik heb altijd hard gewerkt en dat ook nog met plezier.’