Paul de Leeuw’s leugens over eten

Paul de Leeuw doet er alles aan om gezonder en fitter te worden. Dat betekent heel anders leven en nauwelijks snoepen. En dus ook geen leugens in de snackbar meer.

Het gebeurde geregeld dat Paul de Leeuw voor zichzelf naar de snackbar ging en vervolgens eten voor meerdere mensen bestelde. ’O ja, wat wilde mijn zus ook alweer? En trouwens voor neef Kees moet ik nog een frikadel spelciaal meenemen,’ meldde hij dan in de snackbar. Thuisgekomen at hij alles zelf op. ’Het moment van eten was heerlijk, het moment daarna was verschrikkelijk: dat je je realiseert wat je allemaal naar binnen hebt geschrokt,’ zo vertelt hij in Vrouw.

Vanwege gezondheidsklachten, zoals jicht, heeft Paul via een arts in Duitsland een nieuw eetregime en daardoor is hij inmiddels al 14 kilo afgevallen. De 53-jarige presentator heeft een bloedtest gedaan en kreeg vervolgens een lijst met producten die hij een jaar lang moet vermijden. Vaak is dat best moeilijk. Paul bekent onlangs een bananengebakje te hebben gegeten. ’Ik mag de bananen wel, maar het gebakje niet.’