Patty Brard in shock na uitspraak

Patty Brard is zich wezenloos geschrokken na de uitspraken van oud-wielrenner Henk Lubberding in het radioprogramma Langs De Lijn.

Dit vertelde ze gister aan shownieuws. Als analist sprak hij met verbazing over een 'kleurling' in de tour. Met de woorden: "Die renner die vandaag voorop reed, dat donkere negertje. Nou ja, negertje…. Hij was wel heel donker, dus ik noem dat maar een neger. En dat is al verbazingwekkend dat die op een fiets kunnen rijden", schockeerde hij bekend Nederland. Brard;"Ik ben echt in shock. Het wordt ook steeds erger gewoon. Eerst is het een negertje, dan is het een neger, dan kan hij niet fietsen. Echt ongelofelijk dit."

Lubberding zelf betreurt de ophef. "Ik had hem misschien moeten omschrijven met: 'Ja, zo'n donker iemand heb ik nog nooit op een fiets gezien.'Alleen dat mensen over het woord neger vallen….Achteraf had ik beter gelijk dat woord niet kunnen gebruiken."

"Maar ja, ik heb het wel gedaan. Snap je? Dan denk ik: waar maken we ons eigenlijk allemaal druk over? Ja, als je er achter zoekt dat ik een racist ben, dan denk ik: ja, dan kan ik wel iets anders noemen wat een racist is."