×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Patricia Paay krijgt 2000 euro van Johan Vlemmix

Patricia Paay krijgt 2000 euro van Johan Vlemmix
16.01.2019 -

De Eindhovense ondernemer Johan Vlemmix moet 2000 euro schadevergoeding betalen aan Patricia Paay. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch woensdag bepaald. Volgens de rechter was het idee van Vlemmix 'beledigend en onnodig krenkend' en heeft hij de goede naam van Paay aangetast.


De rechter deed uitspraak in de zaak die Paay had aangespannen tegen Vlemmix, die vorig jaar het idee had geopperd om levensgrote sekspoppen te laten maken naar het evenbeeld van Paay. De rechtbank verwijt Vlemmix dat hij opzettelijk de publiciteit zocht met het verhaal dat hij een sekspop op de markt zou brengen. De schadevergoeding is bedoeld om het leed van Paay, die 15.000 euro had geëist, te verzachten. Vlemmix moet ook de proceskosten betalen.

Vlemmix hoeft verder geen excuses aan te bieden en hoeft ook niet in de media te verklaren dat Paay niets met de pop te maken heeft. Want, zo stelt de rechter, dat had Vlemmix nooit gesuggereerd. De rechter had tijdens de behandeling van de zaak in november al duidelijk gemaakt dat Paay recht heeft op een schadevergoeding.

Vlemmix was woensdag bij de uitspraak van de rechter aanwezig. Paay liet verstek gaan.