×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Paay twijfelde wel even over psychiater

16.05.2018 -

Patricia Paay moest er wel even over nadenken om op de bank van de psychiater te gaan zitten en daarbij ook nog eens haar ziel en zaligheid voor het oog van de camera bloot te leggen. Samen met dochter Christina Curry werkt ze mee aan de eerste aflevering van het RTL-programma BN'ers In Therapie.


In deze zesdelige programmareeks is te zien hoe bekende Nederlanders individueel een aantal therapiesessies volgen waarin ze openhartige gesprekken voeren met psychiater Esther van Fenema.

'Ik heb advies gevraagd aan mijn lifecoach en besloten mee te werken. Die keuze werd mede gevoed door de kwaadheid en onmacht die ik vorige jaar voelde', zegt ze, verwijzend naar de geruchtmakende illegale verspreiding van een seksvideo die haar een hoop negatieve publiciteit bezorgde en haar naar eigen zeggen mensenschuw maakte. 'Iets dat helemaal niet bij mij paste', aldus Paay.

Voor die tijd zag Patricia zichzelf toch vooral als een 'leuke, vrolijke en trotse vrouw met een leuk leven, die veel heeft meegemaakt'. Over wat ze allemaal met haar therapeut heeft besproken wil ze vooraf niet te veel vertellen, maar wel dat ze er een hoop van heeft opgestoken.

Paay daarover: 'Ik maak de dingen in mijn hoofd een stuk erger of groter dan ze eigenlijk waren. Een belangrijke tip van Esther was dat ik moest beseffen dat er nog genoeg mensen in mijn leven zijn die me wel aardig vinden en van me houden'.

Bij de pakken neer gaan zitten is geen optie voor de Rotterdamse, die vorige maand haar 69e verjaardag vierde: 'Ik ben heel positief over de toekomst. Na het dal komt er altijd weer een berg. Ik ben wie ik ben en dat zal altijd zo blijven. Ik wil mijn vertrouwen in de mensheid weer terugkrijgen, maar dat komt wel goed'.

Na Patricia Paay samen met dochter Christina, volgen nog afleveringen waarin Javier Guzman, Bibian Mentel, Glenn Helder, Ismail Ilgun, en tenslotte Patty Brard hun zielenroerselen delen met de kijker. Het programma wordt vanaf 17 mei op donderdagavond, steeds rond 20.30 uur uitgezonden op RTL5.