Gijs Staverman

Paardenstaart van Gijs Staverman nog steeds spoorloos

Na een half jaar zoeken is de oude paardenstaart van NPO-coryfee Gijs Staverman nog steeds niet teruggevonden. Het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum liet in april weten het accessoire graag in de collectie op te nemen.

Gijs Staverman lijkt de tastbare herinnering aan zijn wilde jaren echter kwijt te zijn. ‘Ik ben iemand die heel veel verzamelt. Maar ik heb de staart nog steeds niet terug kunnen vinden’, bekende hij op NPO Radio 1.

De dj weet bijna zeker dat de staart ergens in een doos in de opslag ligt. Beeld en Geluid liet recent weten te blijven wachten.

Paul de Leeuw knipte de staart eind 1994 af in een aflevering van zijn programma De schreeuw van De Leeuw. Toentertijd was de staart het handelsmerk van de populaire dj. Staverman bekende in april in zijn uitzending dat hij de staart nog steeds in zijn bezit heeft.

Conservator Wytze Koppelman van Beeld en Geluid sloeg hier meteen op aan: ‘Er zit een interessant verhaal aan vast: dj’s die hun wilde haren verliezen. Gijs was niet de eerste en de laatste die dat overkwam. Dat willen wij graag symboliseren en vastleggen.’