Oscar winnaars 2010

De film ‘The Hurt Locker’ was de grote winnaar tijdens de 82e uitreiking van de Oscars met maar liefst 6 awards. Sandra Bullock en Jeff Bridges kregen een award voor hun acteerprestaties.

Tout bekend Hollywood kwam gister bijeen tergelegenheid van de uitreiking van de meest prestigieuze filmprijzen, de Oscars. ‘The Hurt Locker’, een film over bomexperts inirak, won 6 felbegeerde beeldjes in de categorieën film, scenario, montage,geluidsmontage, geluidsmixage en regisseur. Kathryn Bigelow is de eerstevrouwelijke regisseur die met de award voor beste regisseur naar huis gaat.

De 60-jarige acteur Jeff Bridges, bekend van‘The Big Lebowski’ won de Oscar voor beste acteur. Hij verdiende dit met zijnvertolking van een aan lager wal geraakte countryzanger in de film ‘CrazyHeart’. Jeff was al 4 keer eerder genomineerd.

Opvallend genoeg won Sandra Bullock de Oscarvoor beste actrice. Sandra was nooit eerder genomineerd en won onlangs eenRazzie Award voor slechtste actrice van het jaar in de komedie ‘All AboutSteve’. De Oscar sleepte ze in de wacht met haar rol in de film ‘The Blind Side’.

Alle andere winnaars:

Beste bijrolacteur: Christoph Waltz(Inglourious Basterds)

Beste bijrolactrice: Mo’Nique (Precious)

Beste bewerkte scenario: Precious

Beste niet-Engelstalige film: El Secreto desus Ojos (Argentinië)

Beste animatiefilm: UP (Pixar)

Beste muziek: UP (Michael Giacchino)

Beste song: Crazy Heart

Beste make-up: Star Trek

Beste art direction: Avatar

Beste kostuum: The Young Victoria

Beste camerawerk: Avatar

Beste visual effects: Avatar

Beste documentaire: The Cove

Beste korte animatie: Logorama

Beste korte documentaire: Music by Prudence

Beste korte film: The New Tenants