Oscar Aerts opnieuw onder het mes

Oscar Aerts wordt opnieuw geopereerd aan zijn hersenklier. Bij de 27-jarige acteur werd vorig jaar een tumor op zijn hypofyse verwijderd, maar er blijkt toch nog een stukje te zitten. Dat vertelt hij in een interview met de VIVA.

In het najaar van 2016 kreeg Oscar de diagnose Syndroom van Cushing. Hierdoor groeit er een tumor op zijn hypofyse die de hormoonhuishouding in de war schopt. Na maandenlange strubbelingen werd hij eindelijk geopereerd. 'Vooral de week erna was ik echt naar de klote. Je bent hormonaal helemaal in de war, super weird, ik was zo labiel als wat. Als iemand vroeg hoe het met me ging, moest ik al meteen janken. Jánken!'

Gelukkig voelt de acteur zich nu goed. 'Alleen bleek laatst dat er toch nog een stukje van de tumor is achtergebleven. En ook dat moet operatief verwijderd worden. Dat was wel weer even een klap', vertelt Oscar. 'Ik schrok eerst heel erg en werd best emotioneel, maar daarna dachten mijn vriendin en ik ook: hup, we gaan er vol tegenaan'.

De tumor is niet kwaadaardig en goed te behandelen. De voormalig GTST-ster ziet er alleen tegenop dat hij weer moet vertellen dat hij een tijdje uit de running is. 'Er zijn zeker projecten niet doorgegaan. En ik weet gewoon dat er producenten zijn die denken: hmm, we wachten wel even met Oscar. We gaan wel voor die acteur die geen tumor in zijn kop heeft. Wat dat betreft is het een harde wereld'.