×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Oranje Leeuwinnen Europees kampioen

6.08.2017 -

Waar stiekem op gehoopt werd, is uitgekomen. Onze Oranje Leeuwinnen zijn Europees kampioen geworden. In de finale versloegen ze Denemarken met 4-2.


Het werd een enerverende finale in de Enschedese Grolsch Veste. En wat de mannen sinds 1988 niet meer is gelukt, deden de dames wel. Ze wonnen de Europese titel.

Tijdens de rust stond het nog 2-2 na een 0-1 voorsprong voor de Deense dames. Vivianne Miedema en Lieke Martens brachten Nederland vervolgens op een 2-1 voorsprong, waarna het toch weer gelijk werd.

Na rust was het aanvoerder Sherida Spitse die de Oranje Leeuwinnen weer op voorsprong zette. Het bleef nog lang spannend tot Vivianne Miedema de 4-2 op het scorebord bracht. Die voorsprong werd uiteraard niet meer weggegeven en daarmee wonnen de Nederlandse dames voor het eerst in de geschiedenis de Europese titel.