Oprah viert 60e verjaardag thuis

Oprah Winfrey gaat woensdag een rustige verjaardag tegemoet. De talkshowhost wordt 60 jaar, maar heeft besloten deze mijlpaal thuis in het kustplaatsje Montecity te vieren.

Vorig jaar zei Oprah nog 'het grootste, meest extravagante feest waar je van kan dromen' te willen organiseren. Eind december veranderde Winfrey van gedachten en kondigde ze aan liever een rustig etentje te willen met haar beste vriendin Gayle King en partner Stedman Graham, met wie ze sinds 1986 een relatie heeft. Vorige week vierde Oprah haar verjaardag al met een spinsessie in de sportschool, samen met een groepje vriendinnen, meldt Reuters.

Haar vijftigste verjaardag vierde de mediamagnate in haar eigen talkshow, toen sterren als John Travolta, Jay Leno, Tina Turner en Stevie Wonder haar tijdens de opnames verrasten. Vervolgens organiseerde Oprah een chique lunch en diner.

Oprah Gail Winfrey werd op 29 januari 1954 geboren op het Amerikaanse platteland. Haar moeder was een arme, alleenstaande tienermoeder. Ze had een moeilijke jeugd waarin ze op haar negende werd verkracht en op haar veertiende zwanger raakte, van een zoontje dat als baby overleed. Toch wist Oprah zich op te werken tot een van de meest succesvolle vrouwen in de media-industrie, met een eigen talkshow, productiebedrijf en kabelzender. Haar vermogen wordt door zakenblad Forbes geschat op ruim 2 miljard euro.