Oprah op Broadway

Oprah maakt volgend jaar mogelijk haar debuut als actrice op Broadway. De mediamagnate is in gesprek met theaterproducent Scott Sanders.

Sanders wilde niet verklappen om welk toneelstuk of welke rol het gaat, maar twee anonieme bronnen van de krant weten dat de gesprekken over Night, Mother gaan, meldt New York Times. Oprah zou een moeder die worstelt met de zelfmoordneigingen van haar dochter gaan spelen in een nieuwe versie van dit stuk, dat in 1983 een Pulitzerprijs won. Night, Mother werd in 1986 verfilmd.

"Oprah heeft al tijden de wens op Broadway te acteren", liet Sanders weten. "Ze begrijpt hoe uniek en uitdagend een live-optreden als actrice op het podium zal zijn. We hebben samen naar meerdere toneelstukken gekeken om een personage te vinden dat echt bij haar zal passen."

Winfrey speelde onlangs een goed ontvangen rol in de film The Butler. In 1985 speelde ze haar eerste filmrol in de boekverfilming The Colour Purple. In 2005 bracht ze als producent een musicalversie van The Colour Purple naar Broadway. Momenteel werkt ze met Sanders, die in 2005 ook medeproducent was, aan een nieuwe versie van de musical.

Night, Mother moet in het seizoen 2015-2016 op de planken te zien zijn.