Oprah geeft dagboeken niet af voor rechtszaak

Hoewel Oprah heel wat informatie over haar leven met een groot publiek deelt, weigert ze haar dagboeken af te staan voor een rechtszaak. Ondernemer Simone Kelly-Brown sleepte de presentatrice twee jaar geleden voor de rechter vanwege de kreet Own Your Power op Oprah's tijdschrift en in haar tv-programma.

Kelly-Brown registreerde het motto naar eigen zeggen in 1996 zodat anderen niet met de uitdrukking aan de haal konden gaan. Oprah zegt juist dat ze wel degelijk recht heeft om de kreet te gebruiken, meldt RadarOnline. Het zou bovendien geen speciaal motto zijn, maar gewoon de aankondiging van een artikel.
De openbaar aanklager wil dat Oprah haar dagboeken en aantekeningen afstaat, omdat daar wellicht meer in staat over het bedenken en het gebruik van de kreet. Daar komt wat het steenrijke media-icoon betreft niets van in. "Mevrouw Winfrey heeft haar dagboeken teruggelezen en er staat niets relevants in", schrijft haar advocaat in een brief naar de rechtbank. Ook wil ze niet dat de onderzoeksperiode wordt verlengd.