André Hazes

Ophef over drukbezocht optreden André Hazes in België

Foto’s en video’s van het optreden van zanger André Hazes in een discotheek in België zorgen voor flink wat kritiek. De coronaregels leken niet echt in acht te worden genomen.

Zo was het nogal druk in club Carré in Willebroek. ‘Mensen die in volle coronacrisis samen dansen, de microfoon doorgeven. Dit is een klap in het gezicht van het zorgpersoneel’, aldus Peter Huck, diensthoofd Technische Diensten en Exploitatie van het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis van Aalst. ‘Ze tonen aan dat voor velen de economie boven gezondheid gaat. […] Doen deze mensen dit nu om er zéker van te zijn dat de zogenaamde niet-dringende opnames en ingrepen weer uitgesteld moeten worden? Dit soort activiteiten organiseer je niet aan de vooravond van Fase 2 in de ziekenhuizen.’

De manager van club Carré, Tim Van Campenhoudt, reageert ook op de ophef: ‘Deze storm van kritiek is onterecht, want op deze foto’s en videobeelden zie je niet alles. Het is logisch dat mensen de leukste momenten van de avond op sociale media zetten, maar we zijn echt wel voorzichtig.’ De lokale politie is een onderzoek gestart naar het al dan niet naleven van de Covid-19-regels. Carré is momenteel gesloten tot nader order.

LEES OOK:

GROTE STAP VOOR ZOONTJE ANDRÉ EN MONIQUE

TOURIYA HAOUD WOEST: ‘EX WIL MIJ M’N KINDEREN AFNEMEN’

PRACHTIG BABYNIEUWS VOOR STACEY SEEDORF (51)