×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Openhartoperatie voor Peter Faber

20.01.2018 -

Peter Faber ondergaat over twee weken een openhartoperatie. 'Ik ben niet bang, maar geïnteresseerd als zoiets gebeurt', vertelt de acteur.


Peter Faber had vier maanden geleden last van spraakuitval. 'Op een dag kwam ik thuis en moest ik een telefoontje plegen. Ik hoor mezelf zeggen: 'Amewhaameemazamessijn'. Huh? Ik leg de hoorn erop en probeer het nog eens. 'Whemagebaamewha'. Wat is dít'. Hij is daarna gestopt met roken en drinken. 'Ik rookte nogal veel en ik dronk dagelijks wel anderhalve fles wijn, vaak twee,' vertelt hij in Volkskrant Magazine

Na uitgebreid onderzoek in het het ziekenhuis bleek 'een hartklep te wapperen, als een deur die niet goed in zijn sponningen hangt'. Faber is niet niet bezorg over de noodzakelijke openhartoperatie. 'Die operatie klinkt gruwelijk: Ze zagen je borstbeen open en leggen je hart stil met apparaten. Maar zo zie ik het niet. Ik ben vreemd met dit soort dingen. Niemand mag we wegbrengen of ophalen, ik wil in mijn eentje genieten van het openhartavontuur. De eerste vijf dagen wil ik geen bezoek, ook niet van mijn vrouw. Dat vindt ze heel erg. Maar ik heb geen zin in bezorgdheid om me heen.'

Faber verwacht snel te herstellen van de operatie. Hij gaat weer Don Quichot spelen bij Het Nationale Ballet en is in maart verteller bij de Matthäus Passion, waarna hij speelt in de muziektheatervoorstelling What Lovers Do. Vanaf september speelt hij in een autobiografische voorstelling 75 Hoera!.