Ook zoon Marvin Gaye klaagt Robin Thicke aan

De oudste zoon van soullegende Marvin Gaye stapt nu ook naar de rechter voor een auteursrechtenzaak tegen Robin Thicke. De Blurred Lines-zanger had al een zaak aan zijn broek die andere nabestaanden van de soulzanger hadden aangespannen.

Marvin Gaye III, de adoptiezoon van de legendarische zanger, heeft zijn eigen advocaat in de arm genomen, schrijft The Hollywood Reporter. Hij claimt dat Thicke maar liefst vier nummers van zijn vader heeft misbruikt. Blurred Lines zou een regelrechte kopie zijn van zijn vaders lied Got To Give It Up. Ook lijkt Love After War te veel op After The Dance. Van I Want You zou Thicke Make U Love Me hebben gemaakt en Million Dollar Baby zou gepikt zijn van Gayes Trouble Man.

De oudste zoon gebruikt de vier songs als voorbeelden van het kopieergedrag om aan te tonen dat er geen twijfel is dat Robin zonder Marvins nummers zelf niets gecreëerd kan hebben. Alleen over Blurred Lines en Love After War dient hij een auteursrechtenclaim in, net als zijn familieleden vorige maand al. Die beschuldigden Robin van een 'Marvin Gaye-fixatie'.

Schuldbekentenis

Waarom Marvin Gaye III in zijn eentje opereert, is niet duidelijk. The Hollywood Reporter vermoedt wel dat het klaarblijkelijke geruzie binnen de familie Gaye gesprekken over een schikking vast niet makkelijker gaat maken. De hele zaak werd in augustus door Thicke zelf aan het rollen gebracht. Om de familie voor te zijn, stapte hij alvast naar de rechter om zijn wereldhit veilig te stellen tegen auteursrechtenclaims. De familie Gaye ziet dat weer als schuldbekentenis.

Thicke heeft eerder gezegd dat hij een grote fan is van Marvin Gaye.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen