×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Ook Salma Hayek haalt uit naar Harvey Weinstein

Ook Salma Hayek haalt uit naar Harvey Weinstein
14.12.2017 -

'Harvey Weinstein was een gepassioneerde cinefiel, iemand die risico's nam, een ontdekker en vader van filmtalent, een liefhebbende vader en een monster.' Salma Hayek onthulde woensdag dat ook zij veelvuldig seksueel is lastiggevallen door de filmbaas.


De Mexicaanse actrice (51) zegt in een opinieartikel in The New York Times tientallen malen tot seksuele handelingen te zijn gedwongen door de nu 65-jarige Weinstein. Ze heeft daarover jarenlang niets gezegd. 'Eenmaal heeft hij zelfs gedreigd me te vermoorden', schrijft ze.

'Helaas pas nadat vele andere vrouwen het gedrag van de filmbaas hebben opgebiecht, heb ik de moed gekregen mijn verhaal te doen. Het lijkt wel of ik mezelf heb 'gebrainwashed' met het idee dat ik de ellende zonder kleerscheuren heb doorstaan', schrijft ze verder.

Hayek zegt dat ze besloten heeft haar verhaal te doen nadat haar goede vriendin, de actrice Ashley Judd, haar aanspoorde dit te doen. Hayek speelde onder druk van Weinstein een erotische scène met Judd in de film Frida. Ze was voor haar rol in die film genomineerd voor een Oscar.

Harvey Weinstein kan zich niet herinneren Salma Hayek ooit onder druk te hebben gezet om een seksscène te spelen met een andere vrouw. Dat heeft een woordvoerder van de gevallen studiobaas woensdag laten weten.

'Alle seksuele beschuldigingen zoals ze door Salma zijn neergezet zijn niet waarheidsgetrouw en anderen die erbij waren hebben een afwijkend beeld van wat er is gebeurd', zo liet de woordvoerder van de ex-studiobaas weten aan onder meer Deadline.

Ook het verhaal van de actrice dat Weinstein om één van zijn wensen, haar seks zien hebben met een andere vrouw, alsnog uit te laten komen door te eisen dat een dergelijke scène werd opgenomen voor de film, is volgens de producent niet waar. 'Dat was onderdeel van het verhaal, want Frida Kahlo was biseksueel', aldus Weinstein, die beweert dat hij niet aanwezig was toen de bewuste scène werd gefilmd.