Ook Hans Teeuwen maakt ‘excuusvideo’

Na Dotan volgt nu ook Hans Teeuwen. De cabaretier maakte een ’excuusvideo’ waarin hij de geplaagde zanger flink op de hak neemt.

'Hoi, ik wilde graag even reageren op wat zaken die de komende week waarschijnlijk naar buiten gaan komen over berichten op sociale media”, zegt de cabaretier, zittend in een identiek decor als in de video van de geplaagde zanger Dotan, die negatief in het nieuws kwam nadat naar buiten kwam dat hij gebruik heeft gemaakt van nepprofielen en een ziek kindje dat niet bestaat, om zichzelf te promoten. 'Aan het begin van mijn carrière – en ook halverwege en nu, op het eind – heb ik af en toe gebruik gemaakt van sociale media, om een bepaald imago te creëren. Ik heb daar achteraf ontzettende spijt van', vervolgt Hans grappend.

'Het verhaal dat ik met een groep reumapatiënten in een busje naar de Euromast ben gegaan om ze daar de dag van hun leven te bezorgen, is niet helemaal waar. Er was geen busje en ze hadden ook geen reuma. Er was helemaal niemand. (…) Het is niet zo dat ik, omdat ik nu die verhalen heb verzonnen, in het echte leven negatief sta tegenover het Reumafonds. Ik zal mijn hele leven het reumafonds een warm hart toedragen en hopen dat ze er iets op vinden. Want mensen moeten kunnen knijpen', vervolgt de cabaretier.

Hans zegt verderop in de video dat de boodschap die hij nu verkondigt ’niet helemaal oprecht is’: 'De tril die u nu hoort in mijn stem is geacteerd. En in alle eerlijkheid zeg ik: het is nu februari 2017, ik weet niet wanneer ik dit ga uitbrengen, gewoon als de tijd er rijp voor is. Maar er ligt ook al een video klaar voor de onoprechtheid van déze video. En ik heb het gevoel dat ik terecht ben gekomen in een spiraal van excuusvideo’s, waarbij de ene video een excuus uitlokt, en die weer één, en die weer één… En ik ben bang dat ik de rest van mijn leven bezig zal zijn om excuses aan te bieden', besluit hij grappend. 

De video is een reactie op de excuusvideo van zanger Dotan. Deze riep bij het grote publiek grote verontwaardiging op.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen