Placeholder

Onno Hoes weg als burgemeester

Onno Hoes vertrekt als burgemeester van Maastricht. Dat kondigde hij woensdagmiddag zelf aan. Ook gaf hij aan juridische stappen te gaan ondernemen tegen 'degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn'.

De positie van Onno als burgemeester was deze week opnieuw ter discussie komen te staan nadat hij opnieuw via internet had afgesproken met een jongere jongen. Vorig jaar beleefde hij een affaire met de veel jongere Ruud Schepers en onlangs werd hij door Pownews op intieme wijze vastgelegd met de 20-jarige Robbie Hasselt.

In een verklaring laat Onno weten: 'De stad worstelt enorm met de gevolgen van een zeer omstreden perspublicatie, en die worsteling kan ik de stad, zijn bestuur en mijzelf niet langer aandoen.' Ook laat Onno weten juridische stappen te ondernemen. 'Vorige week is een deel van mijn privé leven tot mijn grote ontsteltenis moedwillig en schaamteloos publiek geworden. Ik bereid dan ook met mijn raadsman zorgvuldige juridische stappen voor tegen degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn', schrijft Onno in zijn verklaring. 'Ik zal er voor strijden dat een openbaar bestuurder niet vogelvrij wordt verklaard en er een zeker privé domein blijft zodat hij of zij in balans zijn of haar functie kan vervullen. Het privédomein moet voor een openbaar bestuurder worden beschermd en ik zal daarom de rechter vragen in dit conflict tussen 'privé' en 'publiek' een uitspraak te doen.