Onderzoek Playboy Mansion vanwege Bill Cosby

De politie van Los Angeles heeft zijn zinnen gezet op het landgoed van Playboy-baas Hugh Hefner. Ze onderzoeken of op het landgoed bewijs te vinden is rondom het vermeende misbruik van Bill Cosby.

De komiek zou in 1974 het 15-jarige meisje Judy Huth hebben gedrogeerd en verkracht in de beroemde Playboy Mansion in Los Angeles. Bronnen vertellen dat eerst vastgesteld moet worden of de twee daadwerkelijk in het landhuis waren, meldt TMZ.

Rechercheurs hopen dat Hefners mensen behulpzaam zijn, ook al is het onduidelijk hoeveel je kunt vinden van iets dat vier decennia geleden gebeurde. Hefner liet eerder weten dat hij terneergeslagen is door de situatie. De beschuldigingen aan het adres van zijn vriend Bill stemmen hem 'zeer droevig'.

Meer dan vijftien vrouwen hebben Cosby beschuldigd van seksueel misbruik. Sommige zaken zijn al meer dan 50 jaar oud. Door de beschuldigingen zijn diverse televisieprojecten van de inmiddels 77-jarige komiek geschrapt. Zijn ster op de Hollywood Walk Of Fame werd beklad met de tekst 'verkrachter' en de Amerikaanse marine pakte zijn eretitel af.