×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Onderzoek naar bedreiging John van den Heuvel

4.12.2017 -

Het Openbaar Ministerie (OM) is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar de bedreiging van misdaadjournalist John van den Heuvel, zo meldt de politie maandag. De Telegraaf-journalist deed onlangs aangifte tegen de motorclub No Surrender.


De politie zegt nu informatie te hebben ontvangen dat de dreiging inderdaad uit de hoek van de motorbende komt. Zo zou er een aanzienlijk geldbedrag zijn gezet op het hoofd van John van den Heuvel. De politie neemt de bedreiging erg serieus.

De politie gaat gesprekken voeren met de drie leidinggevenden van No Surrender. Daarin worden ze gewezen op 'hun verantwoordelijkheid en opgeroepen een einde te maken aan de bedreiging'. 'Journalisten moeten ongestoord hun werk kunnen doen zonder dat zij daar op een dergelijke ernstige wijze in belemmerd worden', aldus de politie.

Mick van Wely, een andere misdaadverslaggever van De Telegraaf, zou vorige week ook zijn bedreigd na artikelen over geweld door motorbendes, aldus de krant. Hij doet deze week aangifte van bedreiging. 'Pikken we niet', zo schrijft Van Wely op Twitter.