×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

On The Buses-acteur overleden

13.08.2015 -

De Britse acteur Stephen Lewis is op 88-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de BBC op haar website bekendgemaakt.


Lewis is vooral bekend als inspecteur Cyril Blake oftewel Blakey uit de comedyserie On The Buses, die in Nederland in de jaren zeventig werd uitgezonden met als titel Dubbeldekkers. Ook speelde hij de rol van Clem "Smiler" Hemmingway in meer dan 130 afleveringen van de BBC-serie Last Of The Summer Wines (1988-2007).

In zijn rol als Blakey botste Lewis constant met buschauffeur Stan Butler (Reg Varney). Een van zijn gevleugelde uitspraken in de serie was 'I'll get you for this, Butler''. Een zin die hij later nog graag uitsprak, volgens de manager van het verzorgingshuis waar Lewis de laatste jaren van zijn leven sleet. "Hij had nog steeds zijn gevoel voor humor en was tot het eind nog zeer veerkrachtig", aldus de manager.