OM eist 4 jaar celstraf tegen Badr Hari

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag 4 jaar gevangenisstraf geëist tegen Badt Hari, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Volgens het OM heeft de 29-jarige vechtsporter zich schuldig gemaakt aan een reeks geweldsmisdrijven, waaronder de zware mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens dancefestijn Sensation 2012 in de Amsterdam ArenA.

De andere feiten betreffen zware mishandeling dan wel pogingen daartoe in het uitgaansleven, openlijke geweldpleging en de mishandeling van een ex-vriendin in haar woning. Ook heeft Badr met zijn auto een voetganger aangereden op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Daarvoor eiste het OM 750 euro.

Voor de ernstige mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens Sensation 2012 door Badr Hari en medeverdachte Ferhat Y. is voldoende bewijs. Die conclusie heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag getrokken.

Volgens officier van justitie Maaike Bienfait is het onderzoek naar het geweld tijdens Sensation, in skybox 233 van de Amsterdam ArenA, gecompliceerd geweest, onder meer wegens het grote aantal getuigen dat moest worden gehoord.

Tijdens haar betoog toonde Bienfait camerabeelden waarop is te zien hoe Everink de skybox uit wordt geduwd. Duidelijk is dat zijn linkervoet bijna helemaal van zijn onderbeen is geraakt.

Everink is er zeker van dat Hari en Y. tot het groepje mannen behoorde dat hem te grazen heeft genomen. Zijn verklaringen zijn betrouwbaar en consistent geweest en worden ondersteund door een aantal andere getuigen, vindt justitie. Dat geldt niet voor de verklaringen van Hari, die heeft verklaard dat hij Everink één klap heeft gegeven. Later wilde Hari niet meer aan het onderzoek meewerken.

Ook Estelle Cruijff, die Sensation samen met Hari bezocht, heeft wisselende, leugenachtige verklaringen afgelegd, aldus justitie.