O’G3NE klaar voor Kiev

De dames van O'G3NE zijn klaar voor hun reis naar Oekraïne, waar ze strijden voor een plek in de finale van het Eurovisiesongfestival. Maandagochtend vertrekken de zussen Lisa, Amy en Shelley naar Kiev.

Schrikken van hoe groots het songfestival is, doet het trio waarschijnlijk niet. “Ik denk dat wij de laatsten zijn die het zouden onderschatten”, zei Lisa in RTL Boulevard. “We weten hoe groot het is. We zijn groot fan van het songfestival en hebben natuurlijk het Junior Songfestival meegemaakt. Dat is eigenlijk dit, maar dan in het klein.”

De zussen komen pas op 11 mei in actie tijdens de tweede halve finale, maar vliegen maandag al naar Kiev. “Er moet nog veel gebeuren als we daar zijn”, zei Shelley. “De repetities, outfits regelen en in de regie kijken of alles klopt.” Volgens Amy repeteren ze “een keer of zes voordat we de halve finale in gaan”.

O'G3NE is nauw betrokken bij de act rond het liedje Lights And Shadows. “Dat was onze voorwaarde; we wilden alleen meedoen als we zelf overal 100 procent betrokken bij konden zijn”, vertelde Shelley. “Wij moeten erachter kunnen staan. We zijn blij dat dat gelukt is.”