×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Officier in zaak Connie Witteman bedreigd

Officier in zaak Connie Witteman bedreigd
22.11.2018 -

Een 23-jarige man die wordt verdacht van de diefstal van een aanzienlijke hoeveelheid sieraden uit het huis in Amsterdam van Connie Witteman (voorheen Connie Breukhoven), zou zowel een politieagent als een Amsterdamse officier van justitie met de dood hebben bedreigd.


Dat bleek donderdag op een tussentijdse zitting in de strafzaak tegen de man. Van de bedreigingen is aangifte gedaan. De verdenking is door het Openbaar Ministerie (OM) op de aanklacht tegen de man gezet.

De diefstal van de sieraden vond plaats op 7 juli. L. werd een paar dagen later op vliegveld Zaventem in België opgepakt. Hij zei donderdag tegen de rechtbank veel spijt te hebben van de bedreiging. 'Ik was boos en gefrustreerd. Ik zat in België in de gevangenis en daar was het erbarmelijk.'

Dossier

De bedreiging was telefonisch. Het mobiele nummer van de officier stond in een dossier dat L. van zijn Belgische advocaat had gekregen.

Bij de inbraak in het huis van Witteman en haar man Eugène van Dun werden sieraden gestolen die volgens hun advocaat Anis Boumanjal niet alleen kostbaar zijn, maar vooral grote emotionele waarde hebben. Een aantal stukken heeft Witteman gekregen van haar vorig jaar overleden ex-man Hans Breukhoven.

Boumanjal hoop dat L. en zijn twee medeverdachten 'te porren'' zijn die stukken terug te geven. 'Ik doe een appèl op de verdachten, zeker op Illias L., bij zichzelf te rade te gaan. Doen zij dat niet, dan gaan wij er met gestrekt been in en komen we met een heel pittige vordering.' Hoe hoog die vordering zou kunnen uitvallen, wilde de advocaat niet zeggen.

De zaak wordt inhoudelijk behandeld op 1 februari.