Oermoeder Daphne vervangt koele kikker Yfke

Na twee seizoenen presentatiewerk kan Yfke Sturm zelf haar koffers pakken bij Hollands Next Top Model. Voor haar in de plaats komt de 39-jarige Daphne Deckers, die tegenwoordig haar geld verdient als beroepsmoeder.

Presenteren is toch wel een heel ander vak dan model zijn. Yfke Sturm, die het foto’s heel goed doet, komt op het scherm over als koud, afstandelijk en gemaakt. Maar daar zou haar vertrek bij het programma niets mee te maken hebben. Ze zegt dat ze zelf heeft besloten te stoppen met haar presentatiewerk om zich meer te richten op haar eigen internationale carrière. Tja, als je zelf halverwege de twintig bent, begin je de hete adem van de jongere garde in je nek te voelen. En als je dan ook nog eens een programma presenteert dat jonge meiden voorbereidt op een succesvolle modellenloopbaan, gooi je misschien wel je eigen glazen in…

Daphne, die al eerder programma’s presenteerde, voelt die druk niet. Zij is allang niet meer bezig met haar modellenloopbaan. De afgelopen jaren waren het vooral haar kinderen die, privé en in haar boeken en columns, haar aandacht kregen. Nu die echter steeds ouder worden, is er weer ruimte voor deze klus. Wel handig, kan ze vast oefenen op het omgaan met pubers.