×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nuchtere Koos van Plateringen voelt zich beter dan ooit

Nuchtere Koos van Plateringen voelt zich beter dan ooit
19.03.2019 -

Koos van Plateringen voelt zich beter dan ooit nu hij anderhalf jaar nuchter is. 'Mijn leven ziet er totaal anders uit. Ik hoef niet meer naar de kroeg met de drang om alcohol te gebruiken', zegt de Shownieuws-presentator in een ochtendkrant.


Koos onthulde eind vorig jaar dat hij zich had laten behandelen voor een alcoholprobleem. ‘Het was een persoonlijke keuze om te stoppen met drinken. Al langere tijd wist ik dat het de verkeerde kant opging. Ik kon op het werk prima functioneren, maar ik leefde wel de hele week naar feestjes toe’, blikt hij terug.

‘Daar ben ik in de kliniek achtergekomen. Ik dacht dat ik geen alcoholprobleem had, omdat ik doordeweeks niet dronk, maar ik was eigenlijk de hele week onbewust bezig met het moment dat ik weer kon drinken.’ De presentator denkt dat hij op tijd hulp heeft gezocht. ‘Als ik zelf niet had ingegrepen, was het met mij misgegaan. Als ik op een feestje was en ik had te veel op kon ik zomaar uit het niets uit mijn dak gaan.’

Sinds de 44-jarige Koos nuchter is, is zijn leven erg veranderd. ‘Iedere ochtend ben ik fris, zalig. Hierdoor ben ik een vrolijker mens geworden. Eigenlijk ben ik weer het onbevangen kind dat vroeger op zijn zolderkamertje programma’s aan het presenteren was.’