Nominaties Golden Globes bekend

Het drama 12 Years a Slave en de film American Hustle hebben de meeste nominaties in de wacht gesleept voor een Golden Globes-award. Beide producties zijn genomineerd in zeven categorieën. De genomineerden voor de filmprijzen werden donderdag bekendgemaakt.

In een van de belangrijkste categorieën, beste dramafilm, neemt 12 Years a Slave het op tegen de films Captain Philips, Gravity, Philomena en Rush. Voor de titel beste acteur nemen Chiwetel Ejiofor (12 years a Slave), Idris Elba (Mandela), Tom Hanks (Captain Phillips), Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club), en Robert Redford (All is Lost) het tegen elkaar op.

In de categorie beste actrice strijden Cate Blanchett (Blue Jasmine), Sandra Bullock (Gravity), Judi Dench (Philomena), Emma Thompson (Saving Mr. Banks) en Kate Winslet (Labour Day) tegen elkaar.

De Golden Globes worden op 12 januari voor de 71e keer uitgereikt. De show zal worden gepresenteerd door Tina Fey en Amy Poehler. De awardshow is een van de grootste in de Amerikaanse filmindustrie. De Golden Globes worden gezien als een graadmeter voor de uitreiking van de Oscars in maart.