Placeholder

Nog één keer meneer en mevrouw De Bok

André van Duin heeft maandagmiddag in Amsterdam het eerste boek van De Komiek in ontvangst genomen. De 67-jarige artiest kroop ter gelegenheid hiervan nog één keer in de rol van meneer De Bok, met aan zijn zijde uiteraard Corrie van Gorp als mevrouw De Bok.

André nam het allereerste exemplaar van De Komiek zelf in ontvangst. Nummer 2 was voor meneer en mevrouw De Bok. En meneer De Bok vond het een 'tegenvallertje' dat hij het rijk geïllustreerde naslagwerk moest delen met zijn vrouw. ''Zo komen we nooit aan die 1000 verkochte exemplaren'', aldus meneer De Bok.
Van Duin reikte als meneer De Bok ook een exemplaar uit aan Ron Brandsteder, Ferry de Groot, Guus Verstraete, Wim Droge en Joop van den Ende, die tegenover meneer De Bok toegaf ''kaal te zijn geworden door zorgen om die André van Duin''.
Het is een unicum te noemen dat Van Gorp nog eens in de huid kroop van mevrouw De Bok. Dat is namelijk al in geen jaren gebeurd, maar voor haar goede vriend André had de actrice het graag over. Het is overigens ook hoogstwaarschijnlijk de laatste keer dat Van Duin en Van Gorp als meneer en mevrouw De Bok te zien zijn.

Tout bekend Nederland gaf acte de présence bij de uitreiking. Zo waren onder anderen Ivo Niehe, Caroline Tensen en Jon van Eerd van de partij. Net als Hans Klok, Martine Bijl, Gerard Cox, Joke Bruijs en Erik van Tijn.
In het boek blikt Van Duin in zijn eigen stijl en in chronologische tijdvakken van vijf jaar terug op zijn carrière van de afgelopen 50 jaar. Veel van de 2500 foto's uit het lees- en kijkboek komen uit Van Duins privécollectie en zijn niet eerder gepubliceerd. Naast meneer en mevrouw De Bok passeren onder anderen ook meneer Wijdbeens, Willempie van Oranje en Flip Fluitketel de revue.
In de eerste 1000 exemplaren van de 400 pagina's dikke uitgave staat een handgeschreven tekst van André.