Nikkie de Jager

Nikkie de Jager blikt terug op Songfestival: ‘Mijn jurk scheurde’

Nikkie de Jager stal de show tijdens het Eurovisie Songfestival met haar fantastische presenteer-skills en prachtige jurken. Toch ging het niet allemaal van een leien dakje, verklapt ze in haar nieuwste YouTube-video.

In de finale van het Eurovisie Songfestival droeg Nikkie een roze baljurk met gekleurde diamantjes. Maar het had niet veel gescheeld of ze had een andere jurk uit de kast moeten trekken. Bij de opening van de liveshow zongen Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit een versie van het nummer Venus. Nikkie was verantwoordelijk voor het gesproken deel van de opening. ‘Nadat ik mijn deel deed, moest ik de trap af rennen naar achteren en helemaal om de main stage heen en daar weer een paar trappen op, om vervolgens weer op het podium te verschijnen voor het stuk van ‘Here are your hosts’,’ vertelt Nikkie. ‘Daar had ik veertig seconden voor. (..) In de familieshow stapte er iemand op die roze jurk’, gaat ze verder. Terwijl ze aan het rennen was om op tijd weer op het podium te verschijnen, hoorde ze de stof scheuren. ‘Ik dacht dat die hele jurk gescheurd was. De helft van de achterkant was losgekomen, dus ik heb een hele show gedaan met een kapotte jurk.’

Een paar uur later was het weer showtime, maar dit keer voor bijna 200 miljoen kijkers wereldwijd. ‘Marja, mijn stylist, is elke seconde tussen de familieshow en de finale bezig geweest met het naaien van de jurk’, aldus Nikkie.