Nigella wilde kinderen beschermen

Nigella Lawson heeft haar uiterste best gedaan om haar kinderen te beschermen tijdens het proces tegen haar twee voormalig assistenten. "Mijn enige doel was om mijn kinderen te beschermen", aldus de beroemde tv-kok, die daaraan toevoegt dat dit haar niet altijd even goed is gelukt.

In het gesprek met Good Morning America zegt Lawson dat ze eigenlijk niet zo goed weet hoe ze haar zoons moest beschermen. "Dat er verhalen over je privéleven gaan is heel vernederend. Maar er zijn mensen die veel ergere dingen meemaken. Er langer bij stilstaan zou zelfmedelijden zijn en daar hou ik niet van", zegt ze.

Tijdens het proces kwamen er veel details over het leven van Nigella (53) naar buiten. Zo ging het verhaal dat ze een behoorlijke drugsverslaving heeft, dat heeft ze zelf overigens altijd ontkend. Hoe het voor haar was om deze aantijgingen te horen, weet ze niet meer precies. "Je bent zo gefocust op het zo goed mogelijk geven van antwoorden op de vragen die ze je stellen. Daardoor ben je je denk ik niet zo bewust van jezelf, maar misschien is dat wel goed", aldus Nigella.

Hoe ze zich door het proces heen heeft gesleept? "Ik heb veel chocolade gegeten. Ik heb een leuke kerst gehad en ik heb zin in het nieuwe jaar", zegt ze lachend. 2013 was een lastig jaar voor Nigella. Naast de rechtszaak scheidde ze van haar man Charles Saatchi nadat ze eerder dit jaar heftig ruzie maakten op een terras in Londen.