Nigella schreef boeken onder invloed van coke

Nigella Lawson kon tijdens het schrijven van haar kookboeken niet zonder een lijntje cocaïne. Dat zei de voormalig assistente van de kokkin, Francesca Grillo, dinsdag in de rechtbank in Londen.

Lawson haalde volgens Grillo vaak nachten door om haar kookboeken te schrijven. Ze zou cocaïne nodig hebben om wakker te blijven. "Begin 2012 kwam ze meerdere keren naar beneden met wit poeder rond haar neus. Ik negeerde het soms, maar ik heb het ook wel eens tegen haar gezegd. Ze zei me dat het gewoon make-up was, maar het was veel te wit voor make-up", zei Grillo in de rechtszaal.

Lawson beweert dat ze maar één keertje naar de cocaïne greep, maar volgens Grillo gebeurde dat veel vaker. De drugs zou bovendien een ander mens van de kokkin hebben gemaakt. Grillo: "Ze veranderde van heel vriendelijk en aardig naar een beetje afwezig en chagrijnig."

Rechtszaak

Tegen Francesca Grillo en haar zus Elisabetta loopt een rechtszaak. Lawson beschuldigt hen ervan meer dan 800.000 euro te hebben verbrast met creditcards van de steenrijke Charles Saatchi, de ex-geliefde van Nigella. De gezusters Grillo beweren echter dat ze toestemming hadden om het geld uit te geven.

Het gedonder rond Lawson begon afgelopen juni. Op het terras van een restaurant kreeg ze fikse ruzie met Charles Saatchi, toen nog haar man. Al snel doken er op internet foto's op van de ruzie. Daarop is te zien dat Saatchi zijn geliefde naar de keel grijpt. Francesca Grillo dacht bij het zien van de foto's al snel dat het stel op dat moment ruzie maakte over het drugsgebruik van Lawson. "Wat me opviel was dat Charles aan Lawsons neus zat. Ik dacht dat hij misschien, net als ik, sporen van cocaïne zag."