Nigella nam elke drie dagen coke

Tv-kok Nigella Lawson snoof elke drie dagen coke. Ze bewaarde de drugs in haar nachtkastje, bij haar slaappillen. Dat verklaarde haar voormalige assistente Elisabetta Grillo donderdag tegenover de rechtbank.

The Sun schrijft over de rechtszaak. Die draait om de vraag of Elisabetta en haar zus Francesca ongeoorloofd tonnen hebben uitgegeven van het voormalige echtpaar, maar er komen vooral onthullingen over Nigella’s vermeende drugsgebruik naar boven.

Nigella (53) zou tegenover Elisabetta vaak hebben geklaagd over de ‘gouden kooi’ waarin ze dankzij haar tweede echtgenoot Charles Saatchi (70) leefde. Het huwelijk met Saatchi was ook niet gelukkig, weet de assistente. Hij zou vaak tegen zijn vrouw en de kinderen hebben geschreeuwd en het personeel hebben uitgescholden.

Geregeld snuiven

Elisabetta werd donderdag in de rechtbank verhoord. Ze verklaarde dat haar ex-werkgeefster ‘geregeld’ drugs gebruikt, en wel coke en wiet. Ze ontdekte de harddrug voor het eerst toen ze werkte voor Nigella en haar eerste man John Diamond. “Ik was aan het schoonmaken en zag op de wc een klein zakje liggen. Het was een envelopje met wit poeder.” Ook zag ze door de jaren heen wel eens opgerolde bankbiljetten en een creditcard met wit poeder erop.

Ook toen ze twee jaar na de dood van Diamond met Saatchi ging samenwonen, ging het snuiven door. Nigella zou de drugs bewaren in een juwelenkistje dat eruitzag als een boek. Daarnaast zou Nigella wiet hebben gerookt in bijzijn van haar kinderen. Die dachten dat het hun moeder hielp bij het in slaap vallen.

Nigella zou haar assistentes shoptripjes en vakanties hebben beloofd als ze niks over het drugsgebruik zouden vertellen aan Charles. Lawson ontkent verslaafd te zijn of te zijn geweest aan drugs. Ze heeft naar eigen zeggen maar zeven keer coke gebruikt, onder meer toen haar overleden eerste man ernstig ziek was. De laatste keer was volgens haar in 2010 tijdens haar huwelijk met Saatchi.