Nigella Lawson’s pikante slettenspaghetti

Tv-kok Nigella Lawson heeft maandag figuurlijk om zich heen gemept met een recept voor Slut Spaghetti (slettenspaghetti) op haar Twitteraccount. Het wordt gezien als een sneer naar zowel de nieuwe vriendin van haar ex-man als haar voormalige assistente.

Nigella tweette maandag het recept van de dag. Pasta puttanesca, oftewel slettenspaghetti. Ze voegde eraan toe: 'Daar heb ik verder niks aan toe te voegen'. Meteen na de tweet werd er gespeculeerd of het bericht aan iemand in het bijzonder was gericht, maar Nigella liet weten dat er 'geen agenda' achter zat.

Daily Mail laat in het midden wat Nigella's bedoeling kan zijn, maar legt wel de link met twee incidenten. Eén van de voormalige assistentes van Nigella is een relatie begonnen met een ex-politieagent, zo werd onlangs bekend. De assistente was een van de hoofdpersonen in de rechtszaak waarin onder meer Nigella's vermeende cokegebruik werd onthuld.

En Trinny Goodall, de vriendin van Charles Saatchi, maakte maandag een rare grap ten koste van Charles' ex Nigella. Trinny werd 50, en zei dat 'het leven je dan nog steeds bij de keel grijpt'. Daarmee leek ze te verwijzen naar een incident vorig jaar, toen Charles en Nigella nog getrouwd waren. Hij greep haar in een restaurant bij de keel. Kort erna werd bekend dat ze uit elkaar gingen.