Nieuws wordt entertainment; Joran van der Sloot

Joran Van der Sloot, de hoofdrolspeler in de soap rondom de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway, zit momenteel ondergedoken. Aanleiding hiervoor is de uitzending van de reportage van Peter R. De Vries van afgelopen zondagavond.

Waar van der Sloot eerder zijn kaken stijf op elkaar hield tijdensverhoren door de Arubaanse politie, kletste hij in het programma van DeVries voor het oog van de verborgen camera honderduit over zijn aandeelin de verdwijning van Natalee Holloway op Aruba.

Heel Nederland zat aan de buis gekluisterd om naar de de ontboezemingenvan de zogenaamde bad boy uit Aruba te kijken. De uitzending trok maarliefst 7 miljoen kijkers, daarbij zullen nog alle Amerikanen komen diehun televisie gister op de zender ABC afstemden voor de herhaling vande uitzending van De Vries.  

Laatstgenoemde programmamaker was al maanden met de zaak bezig enstrikte uiteindelijk een van de weinige “vrienden” van Van der Sloot omhem te krijgen waar hij hem hebben wilde. Patrick van der Eem werddoor De Vries betaald om de in opspraak geraakte twintiger aan hetpraten te krijgen en de rest is geschiedenis.  

De misdaadverslaggever is momenteel druk in onderhandeling met allerleiAmerikaanse programma’s om zijn verhaal te doen. Naar eigen zeggen zalDe Vries allereerst woensdag in de talkshow van Larry King zijnopwachting maken. Ook Amerika’s nummer een praat –en adviesmachine,Oprah Winfrey, heeft onze Peter uitgenodigd om zijn verhaal te komendoen in haar talkshow.

De Amerikaanse zender ABC zond gisteren de documentaire ‘The finalhours of Natalee Holoway’ uit. Het anderhalf uur durende programmabestond grotendeels uit beelden van de uitzending van afgelopen zondag.Daarbij werden de misdaadverslaggever net als zijn handlanger Van derEem en de moeder van het vermiste meisje Natalee, geinterviewd. Ookwerden delen van een interview dat de Amerikaanse zender ABC begin 2006had met de Nederlander laten zien. Hierin beweerde van der Sloot nog zonder blikken of blozen onschuldig te zijn en niets met de verdwijning van het meisje te maken te hebben. 

De uitzending maakte veel tongen los bij de Amerikanen. Direct na devertoonde beelden stonden er al ruim zevenhonderd reacties op de sitevan ABC. Discussies barstten los over onder meer de motieven van dekoelbloedige Joran om destijds geen ambulance te bellen voor NataleeHoloway. En uiteraard wie welke rol zal spelen in een eventueleverfilming van het drama. Voor de rol van Patrick van der Eem werdenacteurs Vin Diesel of Matt Damon al getipt.