Nieuwe album Frans Bauer bovenaan Top 10

De Album Top 10 telt deze week maar liefst zes nieuwe binnenkomers. Frans Bauer is erin geslaagd de meeste albums van allemaal te verkopen. De Mooiste Jaren Komen Nog kwam vrijdag binnen op de eerste plaats van ranglijst.

 

Voor Frans is het de dertiende nummer 1-notering voor een nieuw album. ’Het is altijd spannend wanneer een album uitkomt of de fans het zullen omarmen, vooral wanneer je de liedjes zelf hebt geschreven. De reacties waren erg positief en de fans reageerden enthousiast, maar het is altijd afwachten of zij ook naar de winkel zullen gaan om het album daadwerkelijk te kopen. Gelukkig is dat gebeurd en komen we opnieuw op 1 binnen’, laat Frans enthousiast weten. De titel van Frans' album is veelbelovend. Kennelijk heeft Frans nog meer voor zijn fans in petto. ’Ik heb me de afgelopen paar jaar pas echt goed kunnen ontwikkelen als tekstschrijver en producer van mijn eigen muziek. Ook als presentator heb ik mij verder kunnen ontwikkelen, dus ik verwacht dat er nog een hoop mooie dingen komen’, zegt Frans. ’En daarnaast zegt men toch dat het leven pas begint bij 40?’

De kerstplaat van Nick & Simon komt deze week binnen op de tweede plek. De Britse zangeres Katie Melua is een van de zangeressen met wie Nick Schilder een duet heeft opgenomen voor dit kerstalbum. Katie zingt samen met Nick het liedje Baby It's Cold Outside. Simon heeft met Sandra van Nieuwland het duet Christmas In Our Hearts opgenomen. Ook doet hij een duet met de Belgische Barbara Dex. Het enige Nederlandstalige nummer op het album is Vrolijk Kerstfeest.

Op drie staat Pearl Jam met Lightning Bolt. Het is de eerste plaat van de rockers uit Seattle sinds Backspacer uit 2009. Een van de nummers erop is de stevige single Mind Your Manners. Pearl Jam is deze maand begonnen aan een grote Amerikaanse tournee.