Nieuw album voor Lois Lane

As One is de titel van het nieuwe album van Lois Lane dat op 23 oktober verschijnt. Het is de eerste plaat met nieuw eigen werk van de zussen Monique en Suzanne Klemann sinds 2000. Het album is geproduceerd door Niels Zuiderhoek, bekend van zijn werk met Kensington, Birgit en Relax. De eerste single van het album, Morning Patrol, is inmiddels verschenen.

Voor het nieuwe album werd behalve met producer Niels Zuiderhoek ook nauw samengewerkt met songschrijver Michiel Flamman, alias J. Perkin. Verder werken Monique haar zeventienjarige dochter Merel en echtgenoot en gitarist Jeroen den Hengst mee. "We pakken de draad weer op. Op een gegeven moment begon het weer te kriebelen, en volgde het ene liedje na het andere. We hebben met As One een album gemaakt dat ons past als een jas", Zegt Monique Klemann over het nieuwe album.

Lois Lane werd begin jaren tachtig opgericht, haalde in 1985 de finale van de Grote (Pop)Prijs van Nederland en brak drie jaar later door met de titelsong van de Dick Maas-film Amsterdamned. Er volgde een reeks Top-40 hits waarvan It’s the First Time en Fortune Fairytales het succesvolst waren. Na het album Hear me Out uit 2000 werd het rustiger rond de groep, waarvan de beide zussen Klemann de enige permanente leden waren. Er verscheen in 2009 nog een plaat waarop Monique en Suzanne Motown-covers zingen.

De cd-presentatie op 23 oktober in de bovenzaal van Paradiso is reeds uitverkocht. Op 22 oktober is een extra concert ingelast, eveneens in Paradiso.