Placeholder

Nicolette weg bij Unicef

Presentatrice Nicolette van Dam legt haar functie als goodwillambassadeur voor Unicef neer. Dat heeft haar management donderdag laten weten. Van Dam haalde zich woensdag de woede van Colombianen op de hals door een bewerkte foto te twitteren van twee Colombiaanse voetballers die cocaïne snuiven op een voetbalveld.

Colombianen op Twitter vonden dat ze de voetballers die meedoen aan het WK voetbal, en het land als geheel heeft beledigd met de foto. De gewraakte tweet toont een getruukte foto van de bekende Colombiaanse voetballers Falcao en James Rodríguez waarin ze cocaïne van een 'muurtje' op een voetbalveld snuiven.

"Vanwege de ontstane situatie en uit respect voor ons werk heeft Nicolette besloten haar ambassadeurschap van UNICEF Nederland per direct te beëindigen. Door de totaal onbedoelde gevolgen van haar tweet was haar positie als ambassadeur van onze organisatie niet langer houdbaar. Wij betreuren dit ten zeerste", laat Unicef in een reactie weten.

Excuses

Nicolette licht haar besluit toe: "Woensdagavond heb ik een WK-voetbalbericht geretweet met een grappig bedoelde ondertoon, zoals op Twitter gebruikelijk is. De impact en de gevolgen daarvan in Colombia heb ik niet kunnen voorzien. Het is nooit mijn intentie geweest om iemand te kwetsen of zich oncomfortabel te laten voelen. Ik heb daar woensdagavond dan ook direct mijn welgemeende en oprechte excuses voor aangeboden."

"Ik ben er ontzettend verdrietig over, maar ik kan en wil Unicef niet opzadelen met de ontstane situatie", gaat Van Dam verder. "Unicef is een geweldige organisatie met gepassioneerde medewerkers en vrijwilligers waar ik groot en diep respect voor heb. Als moeder van een twee jaar oude dochter en in verwachting van een tweede baby zal ik nooit ophouden om mij in te zetten voor de rechten van kinderen."