×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nicolaas Veul wil hand in hand kunnen lopen

6.04.2018 -

Nicolaas Veul 'kon wel janken' toen hij zag dat de posters van Suitsupply, waarop twee mannen zoenen, besmeurd waren.


'Als ik als kind twee zoenende mannen op een billboard had gezien, was ik ongelofelijk blij geweest', zegt de VPRO-programmamaker in de Volkskrant. 'Eindelijk wat erkenning, als tegengif voor al die negativiteit rond je seksuele identiteit'.

Nicolaas wond zich op over René van der Gijp die de Belgische journalist Bo Van Spilbeeck belachelijk maakte en Youp van 't Hek die het in zijn column over een 'pisnicht' had: 'Mensen realiseren zich de impact van scheldwoorden als 'pisnicht' niet. Als homo zit je niet voor niets in de kast: dat is een periode van grote schaamte, omdat je weet dat je iets bent wat mensen vies vinden. Ik wil niet iets zijn wat mensen vies vinden'.

Volgens de 34-jarige programmamaker is een scheldwoord 'nooit zomaar een scheldwoord': 'Het is een uiting van een cultuur waarin homomannen nog steeds als vies worden gezien'.

Nicolaas en zijn vriend durven in Amsterdam niet altijd hand in hand te lopen: 'Als we dat wel doen, zeggen we: 'Fuck it, we doen het gewoon', en voelen we ons een soort vrijheidsstrijders. Maar ik heb helemaal geen zin om voortdurend vrijheidsstrijder te zijn'.