Nel Veerkamp overleden

Nel Veerkamp is vanmorgen op 82-jarige leeftijd overleden in haar woonplaats Amsterdam. Dochter Hanny en haar man Ton laten weten diep bedroefd te zijn door het verlies van hun moeder, oma en schoonmoeder, maar zijn blij dat ze zo lang in hun midden is geweest.

De bijzondere Amsterdamse in hart en nieren werd bekend door de docusoap De Veerkampjes in NCRV’s Man bijt hond. Nel werd geboren op 15 oktober 1928 als Petronella Smit en kwam uit een gezin met vier zussen. Nel werkte jarenlang als koffiejuffrouw in de kantine van Dirk van den Broek en vulde later vakken in de supermarkt. Ze bracht samen met haar man Gerrit Duijker zes kinderen groot. Na 48 jaar huwelijk overleed haar man in 1994. Nel heeft het verlies van haar man, evenals het vroegtijdig overlijden van haar zoon, moeilijk kunnen verwerken. Ze vond het moeilijk om alleen te zijn en woonde daarom jarenlang in bij o.a. haar dochter Hanny en schoonzoon Ton op de woonboot.

 

Man bijt hond ontmoette de rokende en in tijgerprint gehulde Jordanese voor het eerst in 2004. Ze keek naar The Bold and The Beautiful en telde de trucks die voorbij kwamen. Ze stak de ene sigaret na de andere aan, en rookte al vanaf haar dertiende. Dat ze uitgroeide tot een van de meest bekende karakters van Man bijt hond had ze zelf nooit durven dromen. Nel genoot van de aandacht. Ze stond bekend als iemand die geen blad voor de mond nam en op momenten mopperig uit de hoek kon komen, maar altijd met humor. Haar populariteit groeide uit tot een geslaagde fandag en een persiflage door Carlo Boszhard.

 

Op

www.manbijthond.nl

is een condoleanceregister geopend waar u een bericht kunt achterlaten.

 

Vanavond staat de gehele uitzending van Man bijt hond volledig in het teken van deze bijzondere vrouw Nel Veerkamp. In de rest van de week worden de afleveringen van De Veerkampjes uitgezonden in Man bijt hond.