×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nederlandse muziekpers vindt album David Bowie beste van het jaar

29.11.2016 -

Blackstar van David Bowie is door de Nederlandse muziekpers verkozen tot het beste album van 2016. Dat heeft muziekblad Oor dinsdag bekendgemaakt. Het laatste album van de op 10 januari overleden Britse popster voert de eindlijst van 2016 aan.


Skeleton Tree van Nick Cave & The Bad Seeds staat op nummer twee, de top drie wordt gecompleteerd door A Moon Shaped Pool van Radiohead.

De eerste Nederlandse artiest in de lijst is Eefje de Visser, die met Nachtlicht op plek tien staat. De eindlijst van Oor wordt elk jaar samengesteld door 55 Nederlandse muziekjournalisten en radio-dj’s. De complete lijst is te lezen in de eindejaarseditie van Oor, die op 1 december in de winkel ligt.