×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nederlandse film doet het goed in de bios

7.10.2013 -

Het gaat goed met de Nederlandse film in de bioscopen. In totaal bezocht zo´n 40 procent van alle bioscoopbezoekers het afgelopen weekeinde een Nederlandse film, wat neerkomt op zo´n 125.000 bezoekers.


In de top 5 van best bezochte titels prijken maar liefs drie producties van vaderlandse makelij. De eerste plaats wordt bekleed door het sf-epos Gravity, maar daarna volgen op 2, 4 en 5 natuurfilm De Nieuwe Wildernis, slavernijdrama Hoe Duur Was De Suiker? en actiekomedie Chez Nous. Verderop in de lijst staan nog Gouden Kalf-winnaars Borgman en Wolf, de romantische komedie Smoorverliefd en kinderfilm Sinterklaas en de Pepernoten Chaos.

Het najaar is bij uitstek een periode waarin het dringen is voor Nederlandse films in de bioscopen, omdat iedere maker hoopt een graantje van de drukte in de vakanties en de regenrijke maanden mee te pikken. De komende weken staan er nog premières van de eerste Feuten-speelfilm, de filmbewerking van bestseller Het Diner, de romantische komedies Mannenharten en Soof en de jeugdfilm Mees Kees op Kamp in de planning.