Nederland in eerste halve finale songfestival

Ilse DeLange en Waylon moeten zich op dinsdag 6 mei tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival voor het eerst bewijzen. Dat bleek maandag tijdens de loting van de halve finaleplaatsen voor het Europese liedjesfestijn dat dit jaar wordt gehouden in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

 

DeLange en Waylon verdedigen in Kopenhagen als gelegenheidsduo Common Linnets de Nederlandse eer. De artiesten hebben nog niet besloten met welk liedje ze afreizen naar Denemarken.

In de eerste halve finale treden zestien acts aan. Nederland neemt het op tegen Zweden, Albanië, IJsland, Rusland, Letland, Azerbeidzjan, Armenië, Estland, België, Hongarije, Moldavië, Montenegro, San Marino, Portugal en Oekraïne. In de tweede halve finale staan vijftien artiesten tegenover elkaar: Noorwegen, Israël, Georgië, Oostenrijk, Litouwen, Polen, Malta, Macedonië, Finland, Ierland, Roemenië, Slovenië, Wit-Rusland, Griekenland en Zwitserland.

Gastland

Duitsland, Spanje, Frankrijk, Engeland, Italië en gastland Denemarken hoeven zich niet eerst te bewijzen in een halve finale.

De eerste halve finale van de 59e editie van het songfestival is op dinsdag 6 mei, de tweede halve finale op donderdag 8 mei en de grote finale staat gepland op zaterdag 10 mei.