×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nederland heeft songfestivalact klaar

Nederland heeft songfestivalact klaar
20.01.2019 -

De AVROTROS heeft een songfestivalact uitgekozen voor het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv. Dit stelt Cornald Maas, die in de selectiecommissie zit. Hij wil nog niet verklappen welke artiest Nederland mag vertegenwoordigen in Israƫl.


Tegen Shownieuws zegt Cornald: 'Ik weet eigenlijk alles.' Hij heeft alle vertrouwen in de act. 'Het wordt heel erg goed en behoorlijk onverwacht', zegt de songfestivalkenner. 'Laat ik het zo zeggen, ik ben razend enthousiast over de inzending en het lied. Ik denk dat we en grote kans maken om heel hoog te eindigen.'

Tot nu was nog niet bekend dat de selectiecommissie, waarin onder anderen Jan Smit, Cornald Maas en Daniël Dekker zitten, een artiest heeft aangewezen. De commissie heeft officieel tot maart de tijd, maar in de afgelopen jaren werd de artiest al in het najaar gepresenteerd.

Het Eurovisiesongfestival vindt traditiegetrouw plaats in mei. De halve finales van de 64e editie vinden plaats op dinsdag 14 en donderdag 16 mei. De grote finale is op 18 mei, dan wordt duidelijk wie de Israëlische Netta opvolgt als winnaar.

Aan het Eurovisiesongfestival nemen 42 landen deel. Nederland doet voor de zestigste keer mee.