×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

NAVO en Jolie slaan handen ineen

31.01.2018 -

De NAVO en Angelina Jolie gaan samenwerken om seksueel geweld in conflictgebieden tegen te gaan. De actrice zet zich als speciaal gezant van vluchtelingenorganisatie UNHCR in voor de bescherming van vrouwen in oorlogssituaties. Ze heeft daarover gesproken met topman Jens Stoltenberg op het NAVO-hoofdkwartier in Brussel.


De Noor zegde toe samen te gaan werken op het gebied van training van militairen, bewustwording en het rapporteren van seksueel geweld in conflictgebieden. 'Seksueel geweld is een oorlogstactiek. De NAVO doet hier al veel tegen, maar we kunnen meer doen', zei Stoltenberg. 'We gaan kijken naar het versterken van de bestaande training rondom het bestrijden van seksueel geweld'.

Jolie bezocht als UNHCR-gezant afgelopen weekend een vluchtelingenkamp in Jordanië, waar 80.000 Syrische vluchtelingen leven. De actrice riep tijdens dit bezoek de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties op snel een oplossing voor het al jaren durende conflict in Syrië te vinden. De vrede mag niet gefundeerd worden op straffeloosheid voor de misdaden tegen de burgerbevolking, zei Jolie.