Naomi in tranen na schaatsdrama

Naomi van As leek nog meer teleurgesteld te zijn dan haar vriend Sven Kramer met diens teleurstellende zilveren medaille op de 10 kilometer. Hoewel het uiteraard een topprestatie is, had deze dag juist het drama van de verkeerde wissel vier jaar geleden goed moeten maken. En dat gebeurde niet... door een pijnlijke rug.

Halverwege de race van haar vriend Sven Kramer beet Naomi van As haar oranje gelakte nagels al stuk. Toen lag Sven nog voor en leek er een mooi feestje in zicht voor Naomi, haar schoonmoeder Elli en Sven's zusje Brecht, die vergezeld werden door vader Yep. Enkele ronden later voltrok zich het noodlot en bleek Jorrit Bergsma sneller te zijn dan Sven, wat Naomi ontroostbaar maakte. De tranen bungelden over haar wangen en – wat haar schoonmoeder en schoonzusje ook probeerden – ze was ontroostbaar. 

Na afloop gaf Sven voor de camera's van de NOS aan dat hij te veel last van zijn rug had, om een topprestatie te leveren. Maar hier weigerde hij de schuld aan te geven. 'Fit zijn hoort ook bij topsport.'