Germany Media Award

Naamsverandering dochter Elon Musk goedgekeurd door rechter

Het verzoek dat een van de acht kinderen van Elon Musk bij een rechtbank heeft ingediend om haar achternaam te veranderen is goedgekeurd. Dat meldt entertainmentwebsite Radar. Musks dochter Vivian vroeg enkele dagen na haar 18e verjaardag om naamsverandering.

Die aanvraag betrof ook de voornaam, omdat Vivian transgender is en daarom ook zo wil heten. Zij zal nu door het leven gaan als Vivian Jenna Wilson. Vivian ontvangt eveneens een nieuwe geboorteakte waarin haar geslacht als vrouwelijk wordt aangegeven.

In de petitie die Vivian indiende gaf ze als motief voor haar verzoek om een nieuwe voor- en achternaam haar genderidentiteit en “het feit dat ik niet langer op welke manier dan ook verbonden wil zijn met mijn biologische vader”.

Alhoewel niet duidelijk is wat er is misgegaan tussen Musk en zijn kind, kwam de Tesla-oprichter in 2020 onder vuur te liggen om twee tweets waarin hij aangaf achter transpersonen te staan, maar de veranderende voornaamwoorden “een esthetische nachtmerrie” te vinden.

Vivian is de dochter van Musk en en zijn ex Justine Wilson. Musk en Wilson kregen samen zes kinderen. Hun oudste zoon Nevada overleed in 2002 toen hij tien weken oud was. In 2004 kwamen Vivian en haar tweelingbroer Griffin ter wereld. De drieling Kai, Saxon en Damian volgde twee jaar later. Musk heeft ook twee jongere kinderen met zangeres Grimes.