‘Na Rafael pak ik Guillaume af’

Vandaag is het tweede deel van het spraakmakende interview met Guillaume Zarka, de Franse ex van Sylvie van der Vaart, verschenen in het Duitse tijdschrift Closer. In het vorige artikel was het vooral Zarka die sprak over zijn tijd met Sylvie, maar in dit tweede deel zijn ook de personen rond Sylvie aan de beurt,

“Als ik met Rafael klaar ben, pak ik Guillaume van je af”, zou Sabia Engizek volgens Zarka hebben gezegd tegen haar voormalige vriendin Sylvie. “Ik zie Rafael als een slachtoffer van Sabia.”

Een week geleden wordt Sylvie van der Vaart door Guillaume Zarka nog afgeschilderd als een egocentrische, aandachtsverslaafde vrouw. Zarka’s toon is in deel twee van het interview een stuk gematigder. Hij vertelt hoe Sylvie om gaat met de scheiding van Rafael van der Vaart en diens nieuwe vriendin Sabia. “Toen ik Sylvie voor het eerst zag, was ze nog beste vriendinnen met Sabia. Vijf dagen later kwam plotseling het nieuws dat Sabia met Rafael samen is. Sylvie was daarover heel verdrietig.”

Zarka doet ook nog een boekje open over de gevoelens van Sylvie voor haar ex Rafael. “Sylvie respecteert hem zeer. Ik vroeg haar eens: ‘Hou je nog van je ex?’ Ze antwoordde me: ‘Hij is de vader van mijn kind. Dat zal hij altijd blijven. Ik was tien jaar met deze man samen en we hebben samen heel wat opgebouwd.” Toch zal het glamourpaar niet meer bij elkaar komen. “Toen ik haar vroeg of ze nog terug bij Rafael wilde komen, zei ze nee.”