Musical Billie Holiday gaat langer door

De musical Billie Holiday wordt een maand verlengd en eindigt op 17 mei in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Ruth Jacott is voor deze musical in de huid van de legendarische zangeres gekropen.

Volgens Albert Albert Verlinde, de producent van het stuk, zal de afsluiting in Carré speciaal worden. Hierover zegt hij “Ruth is haar carrière in Carré begonnen met ‘Cats’ en ze hoort daar ook gewoon. Ruth is een kind van Carré.” Ruth bevestigt deze woorden en voegt daaraan toe “Het theater omarmt je.” Een afsluiting van een tournee in Carré is aan de ene kant een droom en aan de andere kant de terechte plek om Billie Holiday te eren.”

Albert Verlinde is in de wolken met de verlenging van de musical. “Het is een kleine musical en eerlijk gezegd had ik dit overweldigende succes niet verwacht”, vertelt hij. “We hebben een nieuw script laten schrijven door Pieter van de Waterbeemd en daarmee onze nek meer dan uitgestoken. Als vervolgens de reacties zo overweldigend zijn en mensen letterlijk in de rij staan voor kaarten kun je niet anders dan trots zijn.”

Daarnaast is RTL Boulevards relnicht ook behoorlijk in zijn nopjes met het feit dat Ruth Jacott een maand langer mee zal gaan als vertolkster van één van Amerika’s meest invloedrijke jazz-zangeressen, Billie Holiday genaamd.

Jacott zegt daarover “Als ik ergens aan begin, ga ik er tweehonderd procent voor”, Een maand verlenging is nog te overzien, maar het moet ook niet langer duren. Ik heb ook zin om weer met mijn eigen projecten aan de gang te gaan.” In april verschijnt ‘A touch of Latin’, het nieuwe album van de zangeres. Ook wil ze eind dit jaar weer een tournee gaan doen.

Verlinde heeft ook alweer nieuwe projecten op stapel staan. Allereerst is daar natuurlijk de musical

Footloose

die in het nieuwe seizoen op de planken zal verschijnen. Benieuwd wie we daar in de hoofdrol zullen zien schitteren.