Placeholder

Musical Awards voor Simone en Jon

Zowel Simone Kleinsma als Jon van Eerd hebben woensdagavond hun vierde Musical Award in de wacht gesleept. Simone won op het gala in het Beatrixtheater in Utrecht de Conny Stuart Award, oftewel de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical, voor haar rol in Moeder, Ik Wil Bij De Revue. Jon van Eerd won op het gala de Johnny Kraaijkamp Award, oftewel de prijs voor beste mannelijke hoofdrol in een grote musical, voor zijn rol in dezelfde musical.

Simone won de prijs eerder voor haar rollen in Mamma Mia! (2004), Sunset Boulevard (2009) en Songs from the Heart (2010). Jon won de prijs al eens voor zijn rollen in De Fabeltjeskrant-musical (2008) en La Cage aux Folles (2011) en voor zijn vertaling van La Cage.

Moeder, Ik Wil Bij De Revue is sowieso de grote winnaar op het gala van de Musical Award. De voorstelling van Joop van den Ende Producties sleepte in totaal vijf beeldjes in de wacht.

Gijs Naber heeft een Musical Award ontvangen voor zijn rol in de musical Lang & Gelukkig. Hij werd bekroond als beste mannelijke bijrol in een kleine musical.

De 13-jarige Carlos Puts uit Zoetermeer is uitgeroepen tot Aanstormend Jong Musicaltalent van het jaar. Dat gebeurde tijdens het Musical Awards Gala in het Beatrixtheater in Utrecht. De jonge acteur speelde de hoofdrol tijdens de Nederlandse première van de musical Billy Elliot. De musical zelf werd woensdagavond uitgeroepen tot beste grote musical van het jaar. 

De musical Soldaat Van Oranje won de Musical Award Publieksprijs.

William Spaaij heeft zijn Musical Award opgedragen aan 'vaders die hun zonen verliezen'. De acteur won de prijs op het musicalgala voor zijn hoofdrol in De Kleine Blonde Dood, over een vader die zijn zoon verliest. "Vandaag hebben ook vaders hun zonen verloren. Daarom wil ik deze prijs opdragen aan de liefde. Laten we alsjeblieft wat liever zijn voor elkaar." Verder zette Spaaij zijn goede vriendin en meervoudig tegenspeelster Kim Lian van der Meij in het zonnetje. "Als iemand de prijs had verdiend, is zij het: zeven keer genomineerd en nooit gewonnen."